Σελίδες

Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΠΡΆΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ



Εσείς τι φάγατε σήμερα?
Εγώ μαγείρεψα φακές και τις συνόδεψα με πράσινη σαλάτα.
Παρακάτω θα σας γράψω τον δικό μου τρόπο μαγειρέματος.
Καλή όρεξη!

Υλικά για 2-3 άτομα:

  • 1 κούπα φακές (βιολογικές)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 ώριμη  ντομάτα
  • 1 πατάτα
  • 2 καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 καυτερή πιπεριά (προαιρετικό)
  • 2 κ.σ ρύζι
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ξύδι
Εκτέλεση:

Αφού έχουμε καθαρίσει και έχουμε πλύνει όλα μας τα υλικά.Σε μια κατσαρόλα με πολύ λιγο νερό βράζουμε για 2 λεπτά(μόλις αρχίσει να βράσει μετράμε) τις φακές και μετά πετάμε το νερό. Ύστερα γεμίζουμε τη κατσαρόλα με νερό,περίπου 6 κούπες, και ρίχνουμε τις φακές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, τη ντομάτα αφου την έχουμε περάσει απο τον τρίφτη, τα φύλλα δάφνης και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.Μετά απο 15' ρίχνουμε τη πατάτα σε κύβους, τη καυτερή πιπεριά, το καρότο και το ρύζι. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Προς το τέλος αφού βλέπουμε οτι το  εχει χυλώσει ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και αλατοπιπερόνουμε. Σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 2' πάνω στο μάτι της κουζίνας.

Σερβίρεται με μπόλικο ξύδι.

TIPS:

*Προσθέτω ρύζι γιατί εκτός την ωραία γεύση που τα δένει μεταξύ τους επίσης είναι ιδανικός συνδυασμός φυτικών πρωτεϊνών που μας δίνουν πλήρη πρωτεΐνη, δηλαδή σαν να φάγαμε μια μπριζόλα!

*Επίσης καλό είναι τα όσπρια να τα συνδυάσουμε με πράσινη σαλάτα γιατί έτσι ο οργανισμός κάνει καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

*Δεν τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο το προσθέτω στο τέλος για να μην χάσει τις θρεπτικές του ιδιότητες.

*Μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά

Άγρια χόρτα 
Σπαράγγια


Το μεσημεριανό μου γεύμα.