Σελίδες

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Μπιφτεκάκια με γιαούρτι και ντομάτα στο φούρνο




Γεια σας αγάπες.
Σήμερα σας έχω μπιφτεκάκια κάπως διαφορετικά απ αυτά που κάνετε συνήθως!
Εγώ τα κάνω με κιμά γαλοπούλας αλλά χθες τα έκανα με μοσχαρίσιο κιμά γιατί δεν το έτρωγαν όλοι στη παρέα. Και οι δύο επιλογές καλές είναι αλλά η γαλοπούλα έχει πιο λίγες θερμίδες και λιπαρά..
Ας αρχίσουμε λοιπόν.

Υλικά:

  • 1/2 kg κιμά
  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 1 ντομάτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 αυγό 
  • 1 γιαούρτι 0%
  • 5 κ. σ τριμμένη φρυγανιά ή νυφάδες βρώμης 
  •  1 κ.σ ελαιόλαδο 
  • 1 κ.γ ξύδι 
  • 1/2 κ.γ σόδα 
  • μαϊντανό + άνηθο 
  • αλάτι + πιπέρι + ρίγανη 

Διαδικασία:


Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω όλα τα υλικά 

Τα ζυμώνω με το χέρι περίπου 10' (να βάλετε πάντα γάντια)

Προσθέτω το γιαούρτι 

Τέλος, προσθέτω μαϊντανό και άνηθο 

Πλάθω το μείγμα σε μπιφτεκάκια μικρά ή μεγάλα, όπως σας αρέσει και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά μετά σβήνω τον φούρνο και τα αφήνω μέσα τα μπιφτέκια για άλλα 10 λεπτά.  

Τα συνοδεύω με μια σάλτσα γιαουρτιού και ντομάτας... μμμμ δοκιμάστε τα και εσείς